Co się z czym je? – organizacja bankietów

Zjawiskiem coraz bardziej popularnym także w Polsce stają się wszelkiego rodzaju bankiety. Ta zachodnia tradycja ekspansywnie zaczęła się rozwijać nie tylko na podłożu prywatnych stosunków międzyludzkich, ale coraz częściej na stopie oficjalnej.


Zanim jednak nastąpi szczegółowe rozróżnienie, warto zastanowić się czym naprawdę bankiet wyróżnia się na tle charakterystycznych i jakże częstych w kulturze polskiej biesiad.

Pod tym francuskim terminem kryje się właśnie biesiada o wystawnym charakterze, którą urządza się z okazji niecodziennych wydarzeń zarówno prywatnych jak i publicznych (oficjalnych).

Organizacją bankietów trudnią się zakłady gastronomiczne, które świadcząc tego rodzaju usługę prześcigają się w walce o klienta, dysponując nie tylko własnym cateringiem. Coraz częściej ściągają z obowiązku zainteresowanej osoby organizację dodatkowych kwestii organizacyjnych oferując kompleksową pomoc tj. dostęp do sali bankietowej (konsumenckiej), sprzęt (tzw. bielizna stołowa, porcelana, szkło, elementy dekoracyjne itd.), przeszkolonych z zakresu obsługi tego rodzaju przyjęć pracowników. Warto dodać, że ze względu na jakość świadczonych usług konsumenci mogą wybierać pośród zakładów gastronomicznych trzech kategorii: Lux, I i II.

Zestawienie praktycznych informacji http://www.organizatorzyimprez.pl/artykul,126,co-sie-z-czym-je-organizacja-bankietow.html

Komentowanie dla tego wpisu jest wyłączone.